HomePublicationsMusicContact

This is a description of the new anthology on musical improvisation that I have edited (in Finnish). Briefly, the authors of the book discuss the phenomenon of improvisation in various world music cultures all the way from Senegalese sabar drumming to Siberian Nenets singing. Various chapters explain and elucidate such traditional cultures of improvisation as jazz, Afro-Cuban music, flamenco, and the European church music tradition, while others highlight avant-garde and free improvisation both in its high-art and its contemporary underground contexts. 
 
 

MUSIIKILLINEN IMPROVISAATIO

Keskustelunavauksia soivan hetken kulttuureihin

Toim. Erkki Huovinen

 

Improvisointi yhdistää mitä moninaisimpia musiikin tekemisen tilanteita musiikin alkuopetuksesta taidemusiikin avantgardeen. Musiikillinen improvisaatio -kirja lähestyy reaaliaikaista luomista moniulotteisena, eri aikakausia ja kulttuurialueita koskettavana ilmiökenttänä ja inhimillisen kommunikaation peruselementtinä. Jazzin ja liturgisen urkumusiikin tapaisten tunnettujen improvisaatioperinteiden lisäksi teos nostaa esiin myös urbaania undergroundkulttuuria ja erilaisia perinnemusiikin ja -tanssin muotoja.

 

Musiikillinen improvisaatio on ensimmäinen suomenkielinen tutkimusantologia aihepiiristä. Se soveltuu yliopistolliseksi ja ammatilliseksi oppikirjaksi sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kirja johdattaa improvisaation tutkimukseen ja tarjoaa konkreettisia musiikillisten käytäntöjen analyyseja. Teos sisältää myös käyttöä helpottavan asiahakemiston.

 

Kirjan on toimittanut Erkki Huovinen ja sen julkaisee taiteiden tutkimuksen Utukirjat-julkaisusarja. Kirjaa voi ostaa osooitteesta: https://utushop.utu.fi/


Enter supporting content here